Het Span Moorkoppen

Vakmanschap sinds 1820

Bezorgen met paard en wagen

Sinds 1820 bestaat de slijterij al in Leerdam. Destijds opgericht door de burgemeester van Leerdam onder de naam H.T. Koppen en Zn.. Burgemeester zijn was toen d'r tijd een erebaantje en dus begon hij de slijterij om brood op de plank te krijgen. De slijterij is later in handen gekomen van de familie Terlouw. Jan Terlouw distilleerde zijn eigen dranken en bezorgde deze tot ver in de regio met paard en wagen. Daaraan danken wij ook onze opvallende naam Het Span Moorkoppen. 'Moorkoppen' is namelijk het ras van de paarden die in een span voor de wagen werden ingezet voor de bezorging. 

Er is veel veranderd

In 1948 werden paard en wagen vervangen voor een bestelauto. Nu hebben we twee bestelwagens rondrijden om te bezorgen. In 2002 openden we een tweede slijterij: in Meteren. Beide slijterijen zijn nog steeds in handen van dezelfde familie. Jan Terlouw distilleerde zijn eigen dranken en dit eigen merk wordt nog steeds verkocht. Hiermee wordt de traditie van de verkoop van de eigen gedistilleerde dranken in stand gehouden. Verder is het assortiment uitgebreid naar 150 soorten single malt whisky, 250 soorten speciaal bier en vele soorten wijn en gedistilleerd. 

 

Het Span Moorkoppen anno nu

Ook al is er veel veranderd, er is ook veel hetzelfde gebleven bij Het Span Moorkoppen. Neem ons vakmanschap. We houden onze kennis van dranken op peil met verschillende cursussen en opleidingen. De manier waarop we zelf wijn inkopen bij verschillende wijnleveranciers is bijna een ambacht te noemen. Door scherpe inkoop en een kritische blik waarborgen we een goede prijs én de kwaliteit die u verwacht. Het Span Moorkoppen biedt verder een flexibele levering en heeft persoonlijke aandacht voor u als klant. We investeren graag in een langetermijnrelatie. Niet voor niets komen veel klanten al sinds jaar en dag bij ons in de winkel. Ook voor het organiseren van feesten kunt u bij ons terecht voor onder andere de verhuur van biertaps, koelkasten en glaswerk. Tevens bezorgen wij ook fusten bier, frisdranken en wijnen aan horeca, verenigingen en particulieren.